Zakwasownia

Rodzinna manufaktura z Trójmiasta

Zakwasownia to rodzinna manufaktura z Trójmiasta, produkująca od 2017 roku zdrową i ekologiczną żywność roślinną. W trosce o brak pestycydów bazujemy na certyfikowanych składnikach ekologicznych oraz produktach lokalnych, pochodzących z Kaszub.

Często podkreślamy, że Zakwasownia powstała z potrzeby zdrowia, którego w pewnym momencie rzeczywiście zabrakło.  Potrzeba pomogła odkryć pasję. W obliczu złośliwego nowotworu, zaczęliśmy szukać naturalnych metod wspierania organizmu dotkniętego chorobą. I tak, z entuzjazmem i radością, nastawialiśmy w domowej kuchni zakwas z buraków, przygotowany według rodzinnego przepisu. Jednocześnie poszerzaliśmy naszą wiedzę o genialnych właściwościach żywności fermentowanej, przepełnionej substancjami odżywczymi.

Dziś projekt Zakwasownia obejmuje produkcję zakwasów, kiszonek i dań wegańskich oraz prowadzenie wegańskiego bistro połączonego ze sklepem stacjonarnym.  Poza tym wspieramy wiedzą i doświadczeniem wielu naszych klientów, nie tylko zmagających się z chorobą, ale także pragnących zmiany stylu życia i żywienia dzieci, gdyż wybory żywieniowe, jakich codziennie dokonujemy, to jedno z największych wyzwań naszej cywilizacji. W ośrodkach z dietą Dr Dąbrowskiej prowadzimy inspirujące warsztaty kulinarne i degustacje. Służymy Wam wiedzą i doświadczeniem, ponieważ wtedy tylko czerpiemy radość z pracy, gdy wokół nas widzimy jej wymierny sens.

W ofercie Zakwasowni znajdziecie gotowe dania w serii Dieta dr Dąbrowskiej. Zupy, pasta z bakłażana, zakwasy, kimchi i inne kiszonki, które dodadzą wam energii, urozmaicą nie tylko post, ale codzienne posiłki. Na zdrowie.

EN
PL EN