- Realizujemy dostawy codziennie z wyjątkiem weekendu. W sobotę dostarczamy 2 zestawy na sobotę i niedzielę.
- Do każdego pojemnika zostaje naliczona opłata 0,31 zł netto + 23% VAT.
-
Realizujemy dostawy codziennie z wyjątkiem weekendu.
W sobotę dostarczamy 2 zestawy na sobotę i niedzielę.
Przekonaj się sam
o skuteczności oryginalnej
Dlaczego Dieta dr Dąbrowskiej jest tak skuteczna?
- W dniu 14.08 odbędzie się dostawa zestawów na 15.08 i 16.08
- 506 080 906
- catering@ewadabrowska.pl
- Pon-Pt: 7:00-15:00
Wieloletnie doświadczenie od teraz zamknięte w pudełku!
Wiedza i doświadczenie dr Ewy Dąbrowskiej w stosowaniu postu leczniczego zdobywane przez okres ponad 30- lat są od teraz “zamknięte w pudełku”, które jest w Twoim zasięgu.
To co znajdziesz w środku to najbardziej optymalny skład produktów roślinnych, które są tak dobrane, aby efekt postu i późniejszej diety był jak najlepszy. Są tu głównie warzywa w postaci surowej i gotowanej, które dostarczają w przypadku Postu maksymalnie 800 kcal/dobę.
Stosując post dostarczysz organizmowi pięciokrotnie mniej węglowodanów niż w tradycyjnym żywieniu, co spowoduje cenną ketozę pokarmową uruchamiającą procesy samoleczenia i regeneracji. Nasze zestawy z dietą pełnowartościową pozwolą utrzymać Tobie doskonałe wyniki Postu dostarczając jednocześnie odpowiednią ilość dobrych kalorii potrzebnych organizmowi do podejmowania codziennych wyzwań.
DLACZEGO WARTO?
Poznaj najważniejsze benefity Diety dr. Dąbrowskiej!
Detoks organizmu
Utrata zbędnych kg
Lepszy sen = energia
Większa odporność
Zatrzymanie postępu choroby,
a nawet wyleczenie jej
KONIECZNIE SPRAWDŹ TE DIETY!
Nadszedł czas wyboru Diety
Post warzywno-owocowy
najczęściej wybierany
powiązana z ketozą pokarmową (autofagią), dzięki której następują w organizmie procesy regeneracyjne i lecznicze. Przyjemnym efektem ubocznym jest tu utrata zbędnych kilogramów. Głównym celem postu jest oczyszczenie organizmu i normalizacja parametrów - Post stosowany regularnie (okresowo) pozwala cieszyć się zdrowiem, dobrą formą oraz wydłuża życie.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Pasta brokułowa a’la guacamole na cykorii z rukolą z mixem sałat, pomidorkami cherry, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i surówką z kapustą kiszoną, utartym jabłkiem i pokrojonym szczypiorkiem
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, jarmuż, cytryna, jabłko
Dinner:
- Gołąbki faszerowane warzywami w sosie pomidorowym z surówką z marchewki, jabłka i natki pietruszki z julienne z marchewki i cukinii
Podwieczorek:
- Zupa Barszcz
Supper:
- Caprese z pomidora, cukinii, bakłażana z musem pomidorowym i świeżymi ziołami z surówką z kiszonej kapusty, ogórka kiszonego i rzodkiewki
Post warzywno-owocowy (wersja płynna)
Postu. Przez czas jej trwania otrzymasz świeżo przygotowane, bogate w polifenole. Ze względu na niższą zawartość błonnika zachęcamy aby czas trwania wersji płynnej postu wynosił 3-7 dni.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Sok jabłkowo-truskawkowy z zieloną herbatą i miętą
II Śniadanie:
- Krem z zielonych warzyw
Dinner:
- Krem z selera, pietruszki i jabłka
Podwieczorek:
- Smoothie jabłka, marchew, truskawka
Supper:
- Krem "yellow curry"
Post warzywno-owocowy
w wersji jesiennej
Wariant postu warzywno-owocowego składający się z zakwasu, wody i czterech posiłków w których występują warzywa pieczone, surowe, gotowanie oraz koktajl. Wartość zestawu nie przekracza 600kcal.
Wychodzenie z postu
nie włączając w nie produktów które mogłyby spowodować duże obciążenie dla organizmu. Kaloryczność Wyjścia z postu podzielona jest na 3 etapy : … które powinny proporcjonalnie odpowiadać czasowi trwania postu.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Twarożek z nerkowców z mixem sałat, pomidorkami cherry, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i surówką z kapustą kiszoną, cukinią, marchewką, utartym jabłkiem i koperkiem
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, mięta, cytryna, jabłko
Dinner:
Gołąbki faszerowane warzywami w sosie pomidorowym z surówką z marchewki, jabłka i natki pietruszki z julienne z marchewki i cukinii
Podwieczorek:
- Zupa barszcz zabielana mlekiem kokosowym
Supper:
- Caprese z pomidora, cukinii, bakłażana z musem pomidorowym i świeżymi ziołami z surówką z kiszonej kapusty, ogórka kiszonego i rzodkiewki
Pełnowartościowa roślinna
Pochłonięci obowiązkami dnia codziennego zwykle nie przykładamy dużo uwagi przygotowaniu posiłków, aby były one zasobne w składniki odżywcze i nie powodowały problemów z przybywającymi bez kontroli kilogramami.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Farinata z fasolą i papryką z warzywami: pomidor, ogórek i rzodkiewka
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, truskawka, limonka, mięta
Dinner:
- Burger z ciecierzycy i kukurydzy z pomidorowym concasse z szczypiorkiem na puree z brokuła z ryżem dzikim i buraczkami
Podwieczorek:
- Creme brulee z kaszy jaglanej z musem truskawkowym ze świeżą miętą
Supper:
- Sałatka z pieczonym kalafiorem, ciecierzycą i migdałami
Pełnowartościowa plus ryby
Ten wariant diety dzięki obecności mięsa ryb pozwoli zadbać o podaż tego jakże cennego składnika z którego zbudowana jest każda komórka ludzkiego organizmu.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Farinata z fasolą i papryką z warzywami: pomidor, ogórek i rzodkiewka
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, truskawka, limonka, mięta
Dinner:
- Pieczony dorsz z ziołach z pomidorowym concasse z szczypiorkiem na puree z brokuła z ryżem dzikim i buraczkami
Podwieczorek:
- Creme brulee z kaszy jaglanej z musem truskawkowym ze świeżą miętą
Supper:
- Sałatka z tuńczykiem i kolorowymi warzywami
Pełnowartościowa Semiwegańska
Staramy się tu zachować odpowiednie proporcję Białka do Węglowodanów nie zapominając jednocześnie o warzywach. Dieta ta jest szczególnie polecana dla osób aktywnych fizycznie.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Farinata z fasolą i papryką z warzywami: pomidor, ogórek i rzodkiewka
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, ananas, limonka, mięta
Dinner:
- Makaron pełnoziarnisty ze szparagami w sosie cytrynowym i pieczonym kurczakiem
Podwieczorek:
- Creme brulee z kaszy jaglanej z musem truskawkowym ze świeżą miętą
Supper:
Sałatka z szynką parmeńską, rukolą, pomidorkami cherry, avocado i oliwkami
Śródziemnomorska
niskotłuszczowe produkty mleczne, pełnoziarniste produkty zbożowe, ryby i drób, a także suche rośliny strączkowe i orzechy.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Owsianka jogurtowa z tahini i granatem
II Śniadanie:
- Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, brokułami, pieczoną papryką, cukinią, fasolą, mozzarellą i pesto pietruszkowym
Dinner:
- Pieczony filet z łososia z sałatą rzymską cherry, papryką i awokado z oliwą z oliwek i kasza bulgur z natką pietruszki
Podwieczorek:
- Koktajl kiwi, jabłko, mięta i natka pietruszki
Supper:
Pasztet warzywny z chlebkiem pełnoziarnistym z pomidorami ze szczypiorkiem
Dieta dla dwojga
staje się jeszcze bardziej ekonomiczny. (koszt jednego zestawu przy zamówieniu Dieta dla dwojga to 74 zł/osobę ) Dodatkowo powyżej 14 dni możecie liczyć na kolejne rabaty % )
Przykładowe menu
Breakfast:
- Carpaccio z buraka i ryżem z kalafiora z surówką z marchwi, kalarepy i natki pietruszki
II Śniadanie:
- Sok: jabłko, granat i jarmuż
Dinner:
- Seler a'la ryba zawinięta w plaster cukinii z surówką kiszonej kapusty
Podwieczorek:
- Zapiekana śliwka z grysem z kalafiora i cynamonem
Supper:
- Risotto z kalafiora z pieczonymi pomidorami cherry i świeżą bazylią
Zestaw na 2 dni postu
Zawiera 3 słoiki : zupa i 2 drugie dania
Przykładowe menu
Breakfast:
- Pasta brokułowa a’la guacamole na cykorii z rukolą z mixem sałat, pomidorkami cherry, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i surówką z kapustą kiszoną, utartym jabłkiem i pokrojonym szczypiorkiem
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, jarmuż, cytryna, jabłko
Dinner:
- Gołąbki faszerowane warzywami w sosie pomidorowym z surówką z marchewki, jabłka i natki pietruszki z julienne z marchewki i cukinii
Podwieczorek:
- Zupa Barszcz
Supper:
- Caprese z pomidora, cukinii, bakłażana z musem pomidorowym i świeżymi ziołami z surówką z kiszonej kapusty, ogórka kiszonego i rzodkiewki
Zestaw na 5 dni postu
Zawiera 7 słoików : zupy i drugie dania
Przykładowe menu
Breakfast:
- Pasta brokułowa a’la guacamole na cykorii z rukolą z mixem sałat, pomidorkami cherry, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i surówką z kapustą kiszoną, utartym jabłkiem i pokrojonym szczypiorkiem
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, jarmuż, cytryna, jabłko
Dinner:
- Gołąbki faszerowane warzywami w sosie pomidorowym z surówką z marchewki, jabłka i natki pietruszki z julienne z marchewki i cukinii
Podwieczorek:
- Zupa Barszcz
Supper:
- Caprese z pomidora, cukinii, bakłażana z musem pomidorowym i świeżymi ziołami z surówką z kiszonej kapusty, ogórka kiszonego i rzodkiewki
Dieta nutritariańska
- nowość
zawartości witamin i minerałów, a dopiero na dalszym miejscu plasuje bilans tłuszczów, węglowodanów i białek. Dobieranie produktów żywnościowych opiera się na skali ANDI (Aggregate Nutrient Density Index), która klasyfikuje je pod względem gęstości odżywczej.
Przykładowe menu
Breakfast:
- Pasta brokułowa a’la guacamole na cykorii z rukolą z mixem sałat, pomidorkami cherry, rzodkiewką, ogórkiem, pomidorem i surówką z kapustą kiszoną, utartym jabłkiem i pokrojonym szczypiorkiem
II Śniadanie:
- Sok: seler naciowy, jarmuż, cytryna, jabłko
Dinner:
- Gołąbki faszerowane warzywami w sosie pomidorowym z surówką z marchewki, jabłka i natki pietruszki z julienne z marchewki i cukinii
Podwieczorek:
- Zupa Barszcz
Supper:
- Caprese z pomidora, cukinii, bakłażana z musem pomidorowym i świeżymi ziołami z surówką z kiszonej kapusty, ogórka kiszonego i rzodkiewki
*Do każdego zestawu postu warzywno-owocowego dołączamy zakwas z buraka!
PRZYKŁADOWE MENU
Przykładowy tygodniowy jadłospis
postu warzywno-owocowego
Poniedziałek | Wtorek | Środa | Czwartek | Piątek | Sobota | Niedziela |
---|---|---|---|---|---|---|
frytki z marchewki i pietruszki z ziołami i musem z kalafiora / słupki świeżego ogórka i cherry | szpinak, carpaccio z buraka posypane ryżem z kalafiora i natką pietruszki / kalarepa z dynią i ćwiartką cytryny | kalafior curry,szczypiorek /sałata frisee, cherry, cebula czerwona,zielony ogórek,rzodkiewka i dressing z octu jabłkowego i natki pietruszki | szpinak, burak, granat i pomarańcz / plastry marchwii i kalarepy | sałatka z jarmużu, wiórkami buraka i marchewki z cytryną / kolorowe papryki z cherry | pasztet warzywny / roszponka, cherry i chlebek z cukinii | wrap warzywny z musem pomidorowym / cherry,ogórek,papryka |
zupa na bulionie warzywnym z kapustą pak choi, cukinią i szczypiorkiem | krem warzywny | smoothie truskawkowe z jarmużem | szarlotka na spodzie marchewkowym | bulion warzywny z plastrami cukinii i papryką chilli | smoothie seler naciowy, jabłko, pomarańcz, cytryna, mięta | galaretka jabłkowa z kawałkami kiwi |
kotleciki buraczano-kalafiorowe na musie z białych warzyw / ryż z brokuła z pieczonym czosnkiem / czerwona papryka | gotowany szpinak z czosnkiem i dynia / róże bokuła i kalafiora / kiszona kapusta | papryka nadziewana szpinakiem z wiórkami marchewki / surówka z kapusty włoskiej, marchewki i jarmużu | gulasz buraczkowy z koperkiem / surówka z białej kapusty / ogórek kiszony z jabłkiem i kalarepą | seler a’la ryba zawinięta w plaster cukinii na warzywach po grecku / surówka z kiszonej kapusty z natką pietruszki / czerwona kapusta z porem, jabłkiem i cytryną | roladki z bakłażana faszerowane białymi warzywami na puree z brokuła / kiszony ogórek z czerwoną papryką i koprem | kotleciki z marchwii i jarmużu na puree z pietruszki / brokuł gotowany z kawałkami dyni / surówka z kiszonej kapusty z kapustą pekińska |
mus z dyni, marchewki i jabłka ze świeżą miętą | smoothie jabłko, granat i jarmuż | śliwka pieczona z grysem z kalafiora i cynamonem | smoothie szpinak, seler naciowy, kiwi, pomarańcz | smoothie jabłko, brokuł i kiełki lucerny | zupa kalafiorowa z koperkiem | smoothie jarmuż, jabłko, szpinak i cytryna |
gulasz paprykowo-cukiniowy / surówka kapusta pekińska, kalarepa i seler | cukinia żółta faszerowana brokułem z sosem z baiłych warzyw ( sosjerka ) / surówka z kiszonego ogórka, czerwonej cebuli, koperku | pieczony brokuł / sałata lodowa,ogórek kiszony,marchew kiszona,mix kolrowych papryk z dressingiem jabłkowo-ziołowym | krem chrzanowy | risotto z kalafiora i brukoła z dynią i koperkiem / surówka z pietruszki, selera naciowego i natki | frytki z marchewki z musem z białych warzyw / roszponka z cherry i ogórkiem zielonym | surówka z kiszonych ogórków z jabłkiem i koperkiem / warzywa na parze |
CO MÓWIĄ O NAS NA DIETLY.PL
Zobacz co mówią o nas inni!
Anna
Moim zdaniem najlepszy catering, korzystałam z wielu ale dopiero tutaj jestem w pełni zadowolona. Polecam gorąco, szczególnie tym co się wahają.
Joanna
Bardzo dobry Catering, próbowałam wielu w/g Dr Dąbrowskiej i mogę powiedzieć, że ten jest bardzo urozmaicony , ilościowo , smakowo i różnorodnie..jak na taki Post warzywno-owocowy.Jestem bardzo zadowolona.Wybieram się kolejny raz, na turnus zdrowotny z tym Postem.Można teraz i w domu z tym Cateringiem przedłużać leczenie ..
Beata
Tydzień temu zakończyłam post Dr Dąbrowskiej. Jestem bardzo zadowolona z cateringu. To firma z pasją dbająca o każdy szczegół dostarczanych posiłków i profesjonalna w każdym calu. Posiłki urozmaicone, przygotowane ze świeżych produktów, smaczne i wyjątkowo estetycznie podane.